torsdag 24 september 2009

Bananpaj med kanel

Jag gillar kombinationen banan och kanel! Har ett annat recept på en vansinnigt god efterrätt med varma pepparkaksbananer som jag ska laga till senare i höst och lägga ut här. Men tills dess får ni hålla tillgodo med denna krämiga bananpaj med lätt kanelsmak. God att äta antingen ljummen med vaniljglass eller kylskåpskall utan tillbehör! :)


Bananpaj med kanel
Pajskal
100 g smör
2½ dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
3-4 mosade bananer (400 g)
1/4 dl strösocker
1 msk färskpressad cironsaft
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Mixa ihop ingredienserna till degen. Platta ut degen på plastfolie och låt den vila i kylen i 30 mintuter. Kavla ut degen, låt den täcka botten på pajformen (24 cm) och 2 cm upp på kanterna. Grädda i 175 grader, 10 minuter.

Mosa eller mixa bananerna, rör i socker och citronsaft. Blanda ner crème fraiche, ägg, vaniljsocker och kanel. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare 20 minuter. Pajen är klar när fyllningen har stannat.

Servera den ljummen med vaniljglass eller kall utan tillbehör.

1 kommentar: