Jag gillar kombinationen banan och kanel! Har ett annat recept på en vansinnigt god efterrätt med varma pepparkaksbananer som jag ska laga till senare i höst och lägga ut här. Men tills dess får ni hålla tillgodo med denna krämiga bananpaj med lätt kanelsmak. God att äta antingen ljummen med vaniljglass eller kylskåpskall utan tillbehör! :)
Bananpaj med kanel
Pajskal
100 g smör
2½ dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
3-4 mosade bananer (400 g)
1/4 dl strösocker
1 msk färskpressad cironsaft
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Mixa ihop ingredienserna till degen. Platta ut degen på plastfolie och låt den vila i kylen i 30 mintuter. Kavla ut degen, låt den täcka botten på pajformen (24 cm) och 2 cm upp på kanterna. Grädda i 175 grader, 10 minuter.
Mosa eller mixa bananerna, rör i socker och citronsaft. Blanda ner crème fraiche, ägg, vaniljsocker och kanel. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare 20 minuter. Pajen är klar när fyllningen har stannat.
Servera den ljummen med vaniljglass eller kall utan tillbehör.
Pajskal
100 g smör
2½ dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
3-4 mosade bananer (400 g)
1/4 dl strösocker
1 msk färskpressad cironsaft
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Mixa ihop ingredienserna till degen. Platta ut degen på plastfolie och låt den vila i kylen i 30 mintuter. Kavla ut degen, låt den täcka botten på pajformen (24 cm) och 2 cm upp på kanterna. Grädda i 175 grader, 10 minuter.
Mosa eller mixa bananerna, rör i socker och citronsaft. Blanda ner crème fraiche, ägg, vaniljsocker och kanel. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare 20 minuter. Pajen är klar när fyllningen har stannat.
Servera den ljummen med vaniljglass eller kall utan tillbehör.
Mmm, såg väldigt gott ut! :)
SvaraRadera