söndag 13 september 2009

Baconlindad kyckling i grönpepparsås

En trevlig bjudrätt med rena, klassiska smaker som går hem hos de flesta! Lillebror tyckte att detta var bland det godaste han ätit här :) De utbankade kycklingfiléerna fylls med grönpepparfärskost innan de rullas ihop och en baconskiva lindas runt rulladen. En len grönpepparsås, hasselbackspotatis och en grönsallad gör kycklingrätten till en festmåltid.


Baconlindad kyckling i grönpepparsås
6 pers

1 kg kycklingfilé
200 g philadelphiaost
1 krm salt
3/4 msk grönpeppar
2 pkt bacon

3 dl matlagningsgrädde
3 dl vispgrädde
1/2-1 msk grönpeppar
1 krm salt
2 krm köttbuljongpulver
Soja

Dela kycklingfiléerna i två delar på längden. Banka ut filéerna lite mellan två plastfoliebitar. Rör ihop philadelphiaost, salt och krossade grönpepparkorn. Bred ut lite av röran på varje kycklingbit. Rulla ihop filéerna och linda en baconskiva runt om. Bryn i smör tills baconet fått lite färg och flytta sedan över kycklingen till en smord ugnsform.

Häll i grädde i stekpanna. Krydda och smaka av med krossade grönpepparkorn, salt och köttbuljongspulver. Färgsätt med soja. Låt såsen koka ihop i fem minuter och häll den sedan över kycklingen.

Gratinera i 225 grader, ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.

Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.

4 kommentarer:

  1. Tack för tips på en kanonbra bjudrätt.
    Bjöd idag mina gäster på denna kycklingvariant och den var mycket uppskattad.
    mvh Eva

    SvaraRadera
  2. Har också testat den här, jättegod tyckte jag och mina gäster!!

    Är ofta inne på din sida och "lånar" goda recept!
    Mvh Jenny.

    SvaraRadera
  3. gjorde denna till middag idag och det blev jättegott !!min äldsta dotters nya favvis rätt :D
    tack för jättebra recept! Mvh Josefin

    SvaraRadera
  4. Grymt recept! La till lite vitlök i philadelphiaosten och sen hade jag lite lite ost, vitlök och fransk senap i såsen. Underbart!

    SvaraRadera