Ännu ett recept från Systrarna Eisenmans kokbok Sommarens söta. Detta är sånt där bra recept som man kan variera lite efter eget tycke och smak! Jag hade rabarber kvar i frysen och gjorde därför en rabarbersmulpaj. Det går att använda vilka bär eller frukter som helst, likaså kan man välja om man vill ha nötter och kanel i smuldegen eller inte. Jag valde att ha mandel och kanel i smuldegen denna gång! Nötterna gör att det blir lite tuggmotstånd och som den kanellover jag är tar jag varje tillfälle i akt att smaksätta med denna krydda! ;)
Rabarbersmulpaj
1 liter rabarber (skivade)
1 dl socker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Smuldeg
125 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl nötter
1 tsk kanel
Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker till fyllningen. Rör ner rabarberna och häll blandningen i en smord pajform. Grädda i 200 grader, 20 minuter.
Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen. Ta ut pajformen ur ugnen och strö över smuldegen. Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Servera med glass eller vaniljsås.
Rabarbersmulpaj
1 liter rabarber (skivade)
1 dl socker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Smuldeg
125 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl nötter
1 tsk kanel
Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker till fyllningen. Rör ner rabarberna och häll blandningen i en smord pajform. Grädda i 200 grader, 20 minuter.
Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen. Ta ut pajformen ur ugnen och strö över smuldegen. Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Servera med glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar