söndag 2 augusti 2009

Rabarbersmulpaj

Ännu ett recept från Systrarna Eisenmans kokbok Sommarens söta. Detta är sånt där bra recept som man kan variera lite efter eget tycke och smak! Jag hade rabarber kvar i frysen och gjorde därför en rabarbersmulpaj. Det går att använda vilka bär eller frukter som helst, likaså kan man välja om man vill ha nötter och kanel i smuldegen eller inte. Jag valde att ha mandel och kanel i smuldegen denna gång! Nötterna gör att det blir lite tuggmotstånd och som den kanellover jag är tar jag varje tillfälle i akt att smaksätta med denna krydda! ;)


Rabarbersmulpaj
1 liter rabarber (skivade)
1 dl socker
3 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Smuldeg
125 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl nötter
1 tsk kanel

Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker till fyllningen. Rör ner rabarberna och häll blandningen i en smord pajform. Grädda i 200 grader, 20 minuter.

Arbeta ihop ingredienserna till smuldegen. Ta ut pajformen ur ugnen och strö över smuldegen. Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

Servera med glass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar