onsdag 5 augusti 2009

Baconsås med dijonsmak

Jag har tidigare sagt att jag gillar smakrika såser. Ett lätt sätt att få en god sås på är att använda Touch of Taste's fonder - jag brukar framförallt använda kalvfond, kycklingfond och ibland hummerfond som smaksättning. I denna pastasås är det kalvfond och lite dijonsenap som gör hela smaken. Enkelt och gott - precis som mat ska vara!


Baconsås med dijonsmak
1 paket bacon
200 g champinjoner
1 purjolök
5 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
2 msk Maizenaredning

Skär baconet i 1,5 cm breda bitar. Stek baconbitarna fasta, men inte knapriga. Lägg i skivade champinjoner och hackad purjolök strax innan baconet är klart. Stek tills grönsakerna är mjuka. Häll i grädde, kalvfond och dijonsenap och låt det koka några minuter. Rör ner maizena till önskad konsistens.

Servera med pastarör.

1 kommentar:

  1. Hej, du missar inte min tävling?
    http://bagerskan.blogspot.com/2009/08/tavling.html
    Kram Karin

    SvaraRadera