Denna maträtt bjöd en vän på för flera år sedan. Sås-o-man som jag är så gillar jag smakrika (observera att det inte är samma sak som starka!) såser, och detta är en sådan. Väldigt god sådan dessutom! :) Möjligtvis i snålaste lagret i förhållande till mängden kött, men det beror såklart på hur mycket sås som tas till varje portion... med andra ord - är det ett gäng sås-o-maner eller en bunt viktväktare du har sällskap av vid bordet? Jag tycker det är godast med pressad potatis till detta men denna gång blev det nypotatis istället.
Lövbiffslåda med senap
500 g lövbiff
5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk dijonsenap
1,5 msk Slotts senap ("vanlig senap")
1,5 msk köttbuljongpulver (eller en tärning)
3 tsk mejram
Putsa och dela lövbiffarna i mindre bitar (jag brukar skära dem i bitar som är ca 4x6 cm). Bryn i omgångar i smör, krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat under tiden resten steks.
Häll i grädden i stekpannan, tillsätt senap, köttbuljong och mejram. Låt såsen koka upp, lägg ner köttet och låt det sedan småkoka i 20 minuter.
Servera till pressad potatis och en sallad.
Lövbiffslåda med senap
500 g lövbiff
5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk dijonsenap
1,5 msk Slotts senap ("vanlig senap")
1,5 msk köttbuljongpulver (eller en tärning)
3 tsk mejram
Putsa och dela lövbiffarna i mindre bitar (jag brukar skära dem i bitar som är ca 4x6 cm). Bryn i omgångar i smör, krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat under tiden resten steks.
Häll i grädden i stekpannan, tillsätt senap, köttbuljong och mejram. Låt såsen koka upp, lägg ner köttet och låt det sedan småkoka i 20 minuter.
Servera till pressad potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar