Ja ni ser rätt... :) Det är samma recept på kolasås som jag la upp igår (till jordgubbsswissen). Men eftersom den oftast äts tillsammans med enbart glass så tyckte jag att den förtjänade att nämnas en gång till! Såsen ska serveras varm eller ljummen eftersom den stelnar när den svalnar.
Glass med varm kolasås
4 port
8 kulor vaniljglass
1 banan
8 rullrån
Kolasås
75 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt den koka i 3 minuter.
Häll en matsked kolasås i botten på en portionsskål. Fyll på med 2 kulor vaniljglass och 1/4 banan som är skivad eller skuren i stavar. Ringla över rikligt med varm kolasås. Stoppa ner 2 rullrån i kanten på portionskålen. Dekorera ev. med citronmeliss.
Glass med varm kolasås
4 port
8 kulor vaniljglass
1 banan
8 rullrån
Kolasås
75 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt den koka i 3 minuter.
Häll en matsked kolasås i botten på en portionsskål. Fyll på med 2 kulor vaniljglass och 1/4 banan som är skivad eller skuren i stavar. Ringla över rikligt med varm kolasås. Stoppa ner 2 rullrån i kanten på portionskålen. Dekorera ev. med citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar