Chokladcupcakes smaksatt med apelsin och hackad mjölkchoklad, toppad med en len apelsinfrosting. Frostingen blev jättebra och jag som tycker om kombinationen av apelsin och choklad kommer säkert göra om dessa någon gång. Men... jag tycker att receptet innehåller många ingredienser som inte alltid finns hemma och även om de blev bra, så gav det ingen wow-effekt. Eventuellt blir det därför ett annat recept på muffinssmeten nästa gång men med samma frosting! (för enkelhetens skull!) ;)
Apelsinchokladcupcakes
18 små
2 ägg
1 dl råsocker
3/4 dl honung
1 dl mjölk
2 dl gräddfil
5 dl mjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
200 g hackad mjölkchoklad
Rivet skal av 1 apelsin
Saften från 1/2 apelsin
Apelsinfrosting
60 g smör
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en apelsin
Saft av 1/2 apelsin
1 pkt florsocker (300 g)
100 g philadelphiaost
Vispa ägg, socker och honung poröst i en skål. Rör ner mjölk och gräddfil. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och rör sedan ner det i smeten. Blanda i apelsinsaft och riven apelsinskal. Vänd ner den hackade chokladen.
Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda i 225 grader 10-15 min. Låt svalna.
Vispa smör, vaniljsocker, apelsinskal, apelsinsaft och 100 g av florsockret smidigt. Vispa ner philadelphiaosten och sedan resten av florsockret i omgångar.
Bred en rejäl matsked frosting på varje cupcake. Hyvla ev. riven mörk choklad över.
Apelsinchokladcupcakes
18 små
2 ägg
1 dl råsocker
3/4 dl honung
1 dl mjölk
2 dl gräddfil
5 dl mjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
200 g hackad mjölkchoklad
Rivet skal av 1 apelsin
Saften från 1/2 apelsin
Apelsinfrosting
60 g smör
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en apelsin
Saft av 1/2 apelsin
1 pkt florsocker (300 g)
100 g philadelphiaost
Vispa ägg, socker och honung poröst i en skål. Rör ner mjölk och gräddfil. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och rör sedan ner det i smeten. Blanda i apelsinsaft och riven apelsinskal. Vänd ner den hackade chokladen.
Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda i 225 grader 10-15 min. Låt svalna.
Vispa smör, vaniljsocker, apelsinskal, apelsinsaft och 100 g av florsockret smidigt. Vispa ner philadelphiaosten och sedan resten av florsockret i omgångar.
Bred en rejäl matsked frosting på varje cupcake. Hyvla ev. riven mörk choklad över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar