Rårakor är lite av en favorit här. :) Man kan antingen servera 1 råraka per person som förrätt eller om man vill ha det mer matigt lägger man 2-3 st omlott på varandra. Brukar variera tillbehören, skagenröra går t.ex. alltid hem, men denna gång gjorde jag en krämig tomat- och vitlöksröra till. Det blev jättegott! Tomat- och vitlöksröran bjöd kusinen på en gång tillsammans med grillat, det som blev över av röran rördes dagen efter ner i en pastasallad. Användbar till mycket med andra ord! :)
Rårakor med tomat- och vitlöksröra
2 personer (stora portioner)
600 g potatis
Salt
Svartpeppar
Tomat- och vitlöksröra
1 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 tomat
1/2 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Platta ut tre rårakor i taget i stekpannan, stek i smör. Salta rätt bra men var lite försiktig med svartpepparn. Vänd när de fått fin färg, stek några minuter till på andra sidan.
Rör ihop gräddfil, majonnäs och pressad vitlök. Skär tomaten i små tärningar och vänd ner den i röran. Smaka av med salt och peppar.
Servera 2-3 rårakor per person tillsammans med några matskedar tomatröra.
Så gott med rårakor! Blev sugen på det, med skagenröra! Mums!
SvaraRadera