Ett halvt egenkomponerat recept på jordgubbsmazariner. Fyllningen som består av jordgubbssylt, vaniljkräm och mandelmassasmet gör att de blir väldigt saftiga och lätt krämiga. Det går säkert bra att byta ut sylten mot riktiga jordgubbar istället ifall man vill testa det. Jag använder ICA's aluminiumformar när jag bakar eftersom jag tycker att det är dom stabilaste formarna.
Jordgubbsmazariner
14 st
Mördeg
½ dl strösocker
100 g smör
½ ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mandelmassa
50 g smör
1/2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbssylt (1/2-1 dl)
Vaniljkräm (1-2 dl)
Glasyr
2 dl florsocker
2-3 msk koncentrerad jordgubbssaft
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till mördegen i en matberedare. Klä formarna med degen (aluminium eller flergångs). Ställ in i kylen.
Kör mandelmassan mjuk i matberedare. Tillsätt smöret och mixa tills smeten är slät. Rör försiktigt ner ägg och vaniljsocker.
Rör ihop vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. (T.ex 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver)
Täck botten på mördegsformen med lite jordgubbssylt. Klicka i en tesked vaniljkräm och försök jämna till den lite. Fyll upp resten av formen med 1-2 teskedar mandelmassafyllning. Tryck krämen försiktigt upp med kanten med hjälp av baksidan av en tesked, den ska sluta tätt mot mördegen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 minuter. Låt sedan svalna.
Rör ihop florsocker och jordgubbssaft tills det blir smidigt men inte för löst. Bred lite glasyr över mazarinen. Förvaras svalt.
Täck botten med jordgubbssylt, klicka i och platta till vaniljkrämen, fyll upp resten av mazarinen med mandelmassasmeten.
Jordgubbsmazariner
14 st
Mördeg
½ dl strösocker
100 g smör
½ ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mandelmassa
50 g smör
1/2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbssylt (1/2-1 dl)
Vaniljkräm (1-2 dl)
Glasyr
2 dl florsocker
2-3 msk koncentrerad jordgubbssaft
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till mördegen i en matberedare. Klä formarna med degen (aluminium eller flergångs). Ställ in i kylen.
Kör mandelmassan mjuk i matberedare. Tillsätt smöret och mixa tills smeten är slät. Rör försiktigt ner ägg och vaniljsocker.
Rör ihop vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. (T.ex 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver)
Täck botten på mördegsformen med lite jordgubbssylt. Klicka i en tesked vaniljkräm och försök jämna till den lite. Fyll upp resten av formen med 1-2 teskedar mandelmassafyllning. Tryck krämen försiktigt upp med kanten med hjälp av baksidan av en tesked, den ska sluta tätt mot mördegen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 minuter. Låt sedan svalna.
Rör ihop florsocker och jordgubbssaft tills det blir smidigt men inte för löst. Bred lite glasyr över mazarinen. Förvaras svalt.
Täck botten med jordgubbssylt, klicka i och platta till vaniljkrämen, fyll upp resten av mazarinen med mandelmassasmeten.
Mmm, så gott! Jag älskar mazariner! Har aldrig gjort det själv, men det verkade ju inte vara så svårt. :-)
SvaraRaderaNej det är inte svårt att göra, det som tar längst tid är väl att trycka ut degen i formarna. :) Går ju att testa sig fram med massa olika varianter på fyllningar också!
SvaraRaderaHejsan! Kikar in hos dig och blir grymt överraskad, vilken kanonblogg du har! härliga recept, ursköna foton och välskrivet! Snyggt jobbat! Ha en trevlig helg! Hälsn. från Öland
SvaraRaderaDu milde så goda!!! och du har så himla fina bilder!!
SvaraRaderaTack!! Vad roligt att höra att ni gillar bloggen, recepten och bilderna! :) Blir så glad! :)
SvaraRaderaDu r grym gumman... Är grymt imponerad av alla dina bak o matlagningar! Gött blir det jue me ;)
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut, detta ska jag snart prova. Jag trodde faktiskt det var svårare att göra mazariner. =)
SvaraRaderaHej igen! Har nu bakat dessa och de var väldigt goda =) Tänkte bara höra om de är ok att jag publicerar receptet på min blogg och länkar hit?
SvaraRaderaVa kul att de blev bra! :) Det går jättebra att att publicera receptet och att länka hit! :)
SvaraRadera