Luftiga och saftiga tekakor med havregryn i som går snabbt att göra eftersom de bara ska jäsa en gång.
Havretekakor
20 st
2 dl havregryn
1/2 liter mjölk
100 g smör
50 g jäst
3/4 dl sirap
1/2 tsk salt
1 liter mjöl
Koka havregryn och 3 dl av mjölken till gröt, ca 3 min. Häll gröten i en stor degbunke och rör ner smöret. Tillsätt resten av mjölken och rör ner jäst, salt och sirap. Arbeta in mjölet och knåda degen i minst 5 minuter.
Dela degen i 20 delar, rulla till bollar och kavla sedan ut dem till tekakor (ca 10 cm i diameter). Nagga kakorna och jäs på plåtar i 45 min.
Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 7-8 minuter tills de är gyllenbruna.
Vilken fin blogg du har. Hittade hit via Linneas skafferi där du kom. Dessa får jag nog ta och testa, behöver nya brödrecept, alltid kul med lite nytt =)
SvaraRaderaTack för ett toppenbra recept! Bakade igår och bakar ikväll igen, men dubbel sats. :) Lättsamma och supergoda!
SvaraRadera