Ytterligare en variant av scones, den här gången blev det en grövre sort med nästan hälften grahamsmjöl. Tillsatte även brödkrydda för att få lite mer smak. Grahamsscones blir lite torrare och smuligare än vanliga scones, men eftersom de ska ätas direkt så tycker inte jag att det gör något.
Grahamsscones
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk fänkål (eller annan brödkrydda)
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det blir en smulig deg. Rör ner filmjölken.
Platta ut degen till en rund kaka på bakpappersklädd plåt. Grädda i 250 grader, 10-13 minuter (tills stickan nästan är torr)
Grahamsscones
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk fänkål (eller annan brödkrydda)
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det blir en smulig deg. Rör ner filmjölken.
Platta ut degen till en rund kaka på bakpappersklädd plåt. Grädda i 250 grader, 10-13 minuter (tills stickan nästan är torr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar