Currykyckling med ris och grönsaker
3 kycklingfiléer (500-600 g)
5-6 dl frysta grönsaker (broccoli, majs och paprika)
2 tsk curry
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
Salt
Svartpeppar
Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och bryn den i ett par omgångar. Häll tillbaka all kyckling i stekpannan och strö över curryn. Stek nån minut, ta av stekpannan från värmen och vänd ner mjölet. Häll på ett par deciliter mjölk, sätt tillbaka pannan på värmen och rör om tills det börjar tjockna. Häll på resten av mjölken, grädde och kycklingfond. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka eller stek grönssaksblandningen. Vänd ner grönsakerna när såsen är klar och låt det blir varmt igen under ett par minuter.
Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar