En trippelchokladcupcake med kakao, hackad vit och mörk choklad plus Nutella på toppen. Hur fel kan det bli? ;) Jag har länge letat efter ett riktigt bra chokladmuffinsrecept, jag vet inte om detta är det bästa men det är i alla fall ett av de bättre jag testat!
Chunkey Chocolate Cupcake med Nutellafrosting
225 g smör, rumstempererat
2 dl socker
2 dl farinsocker
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g philadelphiaost
200 g Nutella
Vispa ihop smör, socker och farinsocker. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner mjölk. Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner dem i smeten. Vänd ner den grovhackade chokladen.
Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Blanda ihop Nutella och philadelphiaost tills krämen är helt slät. Bred på en rejäl matsked frosting på varje cupcake.
Chunkey Chocolate Cupcake med Nutellafrosting
225 g smör, rumstempererat
2 dl socker
2 dl farinsocker
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g philadelphiaost
200 g Nutella
Vispa ihop smör, socker och farinsocker. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner mjölk. Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner dem i smeten. Vänd ner den grovhackade chokladen.
Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Blanda ihop Nutella och philadelphiaost tills krämen är helt slät. Bred på en rejäl matsked frosting på varje cupcake.
Oj oj oj, vad mycket gott du har i din blogg! Jag lägger den genast i mina favoriter! :) Trevlig helg!
SvaraRaderaDet där såg helt otroligt mumsigt ut! Och vilka fina bilder!
SvaraRadera