En len och krämig gammaldags chokladpudding som påminner mer om Jackys kompakta chokladpudding än Ekströms luftiga variant.
Gammeldags Chokladpudding
8 port
1,5 dl maizena
2 dl socker
1 1/4 dl kakao
1,2 liter mjölk 3%
Blanda ihop maizena, socker och kakao i en 3-liters gryta (lättast att få det välblandat är om man rör försiktigt med vispen). Vispa ut de torra ingredienserna i 5 dl av mjölken, häll sedan i resten. Koka upp under omrörning. Koka ett par minuter och häll sedan snabbt upp chokladsmeten i en stor form eller åtta små portionsformar.
Förvaras kallt i minst 4 timmar innan servering.
Garnera med vispad grädde, chokladkex och citronmeliss.
Gammeldags Chokladpudding
8 port
1,5 dl maizena
2 dl socker
1 1/4 dl kakao
1,2 liter mjölk 3%
Blanda ihop maizena, socker och kakao i en 3-liters gryta (lättast att få det välblandat är om man rör försiktigt med vispen). Vispa ut de torra ingredienserna i 5 dl av mjölken, häll sedan i resten. Koka upp under omrörning. Koka ett par minuter och häll sedan snabbt upp chokladsmeten i en stor form eller åtta små portionsformar.
Förvaras kallt i minst 4 timmar innan servering.
Garnera med vispad grädde, chokladkex och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar