Saftiga och lättgjorda muffins som bara ska röras ihop. Man kan enkelt variera smaken genom att använda olika sorters yoghurt och bär. Eller utesluta bär helt och hållet och få goda vaniljmuffins. Jag hade en slatt filmjölk med blåbärs- och svartvinbärssmak denna gången och rörde ner lite frysta blåbär.
Blåbärsmuffins
10 st
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl matolja
1 dl yoghurt, helst med blåbärssmak (alt. filmjölk)
100 g blåbär
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner ägg, olja och yoghurt. Vänd ner blåbären.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 225 grader, 15-20 minuter.
Blåbärsmuffins
10 st
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl matolja
1 dl yoghurt, helst med blåbärssmak (alt. filmjölk)
100 g blåbär
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner ägg, olja och yoghurt. Vänd ner blåbären.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i 225 grader, 15-20 minuter.
Tack för ett suveränt recept! Har nu provat med blåbär, hallon, choklad och rena vaniljmuffins och alla blev lika bra!!! :-)
SvaraRaderafinns det vaniljmuffins!
SvaraRaderaToppenrecept.
SvaraRaderaFunkar med både färska och frysta blåbär.
Utan tvekan det absolut bästa muffinsreceptet jag testat!! Och man har ju testat ett par.. =)
SvaraRaderaTack för ett jättebra recept. Ska baka cupcakes till min sons dop, han är dock bara 2 månader så mina projekt måste gå fort så han inte hinner bli sur :)
SvaraRaderaDe här var enkla snabba och goda.
MVH/Jorda
Tack tack super gooooda!!
SvaraRadera