Har länge sneglat på denna kaka som den sanna Pollymänniska jag är. Och visst var den god! Men otroligt söt! :) Kakan smakar mycket Polly och är ganska seg i konsistensen. Eftersom den ska vara kladdig vinner den på att göras i god tid innan den ska ätas så den hinner stelna lite efter man tagit ut den ur ugnen. Den kan antingen ätas ljummen eller kall efter en natt i kylen.
Pollykaka
3 ägg
2 dl socker
200 gr mörk choklad (Marabou)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly (220 g)
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad i micron. (30 sekunder i taget, rör om mellan varven) Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten, tillsätt mjölet och rör och väl. Vänd ner Pollyn.
Häll smeten i en smörad form med avtagbara kanter. Grädda i 175 grader, ca 25-30 minuter (kakan ska vara kladdig).
Serveras med vispad grädde!
Pollykaka
3 ägg
2 dl socker
200 gr mörk choklad (Marabou)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly (220 g)
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och choklad i micron. (30 sekunder i taget, rör om mellan varven) Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten, tillsätt mjölet och rör och väl. Vänd ner Pollyn.
Häll smeten i en smörad form med avtagbara kanter. Grädda i 175 grader, ca 25-30 minuter (kakan ska vara kladdig).
Serveras med vispad grädde!
åhååå nu började trollets svans vifta vilt! Detta MÅSTE testas nångång! =)Kan man göra den kalorifri tro?
SvaraRaderaAbsolut! Detta är en vild gissning.. men.. jag hade inte blivit förvånad om den dyker upp i nästa kokbok viktväktarna publicerar. Eller är det bara jag som tycker att den passar där!?
SvaraRaderaKakan är i ugnen, ska bli spännande detta!! Verkar ju väldigt smaskigt!!
SvaraRadera