Har smakat ett antal hemmagjorda pizzasallader, men inget liknar den som pizzerian gör. Med detta recept kommer man faktiskt riktigt nära, den är både saftig och smakrik!
Pizzasallad
1/2 dl olja
1/2 dl vitvinsvinäger
1/4 dl vatten
1/4 dl strösocker
1/4 tsk salt
1/2 vitkålshuvud (ca 700 g strimlad kål)
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 tsk Italiensk salladskrydda
Koka i hop olja, vinäger, salt, socker och vatten i ett par minuter.
Strimla vitkålen. (Jag brukar hyvla den med osthyveln) Slå hopkoket över salladen. Smaksätt med kryddor (rikligt!) och rör om.
Förvaras i kylskåp. Salladen håller sig många dagar i kylen. Den är godast om den får stå till sig en dag innan man äter den.
1/2 dl olja
1/2 dl vitvinsvinäger
1/4 dl vatten
1/4 dl strösocker
1/4 tsk salt
1/2 vitkålshuvud (ca 700 g strimlad kål)
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 tsk Italiensk salladskrydda
Koka i hop olja, vinäger, salt, socker och vatten i ett par minuter.
Strimla vitkålen. (Jag brukar hyvla den med osthyveln) Slå hopkoket över salladen. Smaksätt med kryddor (rikligt!) och rör om.
Förvaras i kylskåp. Salladen håller sig många dagar i kylen. Den är godast om den får stå till sig en dag innan man äter den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar