söndag 19 april 2009

Pizzasallad

Har smakat ett antal hemmagjorda pizzasallader, men inget liknar den som pizzerian gör. Med detta recept kommer man faktiskt riktigt nära, den är både saftig och smakrik!


Pizzasallad
1/2 dl olja
1/2 dl vitvinsvinäger
1/4 dl vatten
1/4 dl strösocker
1/4 tsk salt
1/2 vitkålshuvud (ca 700 g strimlad kål)
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 tsk Italiensk salladskrydda

Koka i hop olja, vinäger, salt, socker och vatten i ett par minuter.

Strimla vitkålen. (Jag brukar hyvla den med osthyveln) Slå hopkoket över salladen. Smaksätt med kryddor (rikligt!) och rör om.

Förvaras i kylskåp. Salladen håller sig många dagar i kylen. Den är godast om den får stå till sig en dag innan man äter den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar