torsdag 23 april 2009

Citronmuffins med vit choklad

Det måste vara blandningen mellan det syrliga och det söta som gör att denna kombinationen är klockren! Jag gör dessa i storformat, dvs. använder de största muffinsformarna och trycker ner dem i den största muffinsplåten jag har. Mumma!


Citronmuffins med vit choklad
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
2 tsk rivet citronskal (1 citron)
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
150 g vit choklad

Vispa ihop rumsvarmt smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt sedan gräddfil och citronskal. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan försiktigt ner dem i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den också i smeten.

Fördela i muffinsformar som står i en muffinsplåt. (12 st vanliga eller 7 stora amerikanska formar.) Grädda i 200 grader, ca 25-30 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar