torsdag 5 mars 2009

Kyckling i jordnötssås

Vilken sås! Mycket bättre än kinakrogens enligt mitt tycke. Den blir väldigt fyllig och smakrik. Jag utgick från ett recept på Arla men tyckte de var lite snåla med såsmängden så jag utökade och smakade av tills jag blev nöjd.



Kyckling i jordnötssås

4 kycklingfileer
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
2 dl salta jordnötter
1-2 tsk sambal oelek
1/2 dl jordnötssmör
1 lime rivet (skal + saft)
2 msk farinsocker
1-2 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond


Skär kycklingen i strimlor. Koka upp alla ingredienser i en gryta. utom kyckling och äpple.

Bryn kycklingen. Skala och hacka äpplena i små bitar. Stek äpplena på medelvärme några minuter tills de mjuknar lite, men utan att de får färg.

Häll i kyckling och äpple i såsen. Koka fem minuter. Smaka av!

Servera med kokt ris och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar