En Chili con carne utan chili? Jodå, det funkar faktiskt! Jag får väl erkänna att jag trodde att jag hade chilipeppar eller åtminstone cayennepeppar hemma, men nä - trots ett intensivt sökande i kryddskåpet var chilin som bortblåst. Eller möjligtvis uppäten. Men! Ett tidigare felköp kom väl till pass nu - paprikapulver STARK. Den plus spiskummin (en av de mest framträdande kryddorna i taco-kryddblandningen man köper på påse) gav en riktigt fin smak till grytan!
Chili con carne
400 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
3 tsk paprikapulver, stark
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
Svartpeppar
Skala och hacka lökarna. Bryn köttfärs, lök och vitlök i en gryta. Häll vita bönor och krossade tomater över. Krydda med paprikapulver, salt, spiskummin och svartpeppar. Låt koka i 45 minuter.
Servera med ett ljust bröd och eventuellt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar