Detta är en variant av tigerkaka där man blandar vaniljsmeten med mosad banan. Kakan blir väldigt saftig och har ganska mycket smak av just bananen.
Banan- och chokladkaka
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna.
125 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl socker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
2 bananer
2 msk kakao
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och gräddfil. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat, vänd ner i smeten. Dela smeten i två bunkar. (Ta undan lite mer smet till det som ska bli chokladsmeten eftersom bananmoset ökar volymen av smeten mer än kakao.)
Skala och mosa bananerna. Blanda den ena smeten med bananmos och den andra med kakao. Häll fyllningarna växelvis i en lätt smord och bröad form, ca 1,5 liter. Dra en kniv sick sack ett par gånger genom smeten så att den blandar sig lite.
½ tsk bikarbonat
2 bananer
2 msk kakao
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och gräddfil. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat, vänd ner i smeten. Dela smeten i två bunkar. (Ta undan lite mer smet till det som ska bli chokladsmeten eftersom bananmoset ökar volymen av smeten mer än kakao.)
Skala och mosa bananerna. Blanda den ena smeten med bananmos och den andra med kakao. Häll fyllningarna växelvis i en lätt smord och bröad form, ca 1,5 liter. Dra en kniv sick sack ett par gånger genom smeten så att den blandar sig lite.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar